Evacuarea deficitara a apei din masina de spalat

Evacuarea deficitara a apei din masina de spalat

Share Button

Evacuarea deficitara a apei din masina de spalatMasina de spalat rufe intruchipeaza pe deplin principiul vaselor comunicante, aducandu-ne cu fiecare utilizare mai aproape de legile fizicii.

Aceleasi legi, transpuse in aceste obiecte cu utilizare frecventa, necesita o atentie deosebita deoarece in unele cazuri pot fi singurele care ne pot furniza  informatii vitale cu privire la anumite defectiuni.

Evacuarea apei din masina de spalat reprezinta o etapa foarte importanta din cadrul procesului de spalare, deoarece este imperios necesar ca aceasta sa nu existe in masina de spalat in urma centrifugarii.

Hainele trebuie sa iasa perfect curate si stoarse, fara urme sau pete si fara surplus de apa. In situatia in care hainele sunt pline de apa la finalul ciclului de spalare, atunci avem doua situatii: fie numarul de rotatii stabilite pentru centrifugare este prea mic, fie evacuarea apei se efectueaza defectuos.

Daca problema pare a fi evacuarea deficitara a apei, ei bine aceasta are la baza mai multe cauze. Pe de o parte se poate ca furtunul de evacuare sa fie infundat si sa trebuiasca inlocuit in consecinta. Acest lucru se poate intampla din cauza depunerilor de calcar sau din cauza mudariei rezultate in urma procesului de spalare. Daca in anumite cazuri pot fi folosite anumite produse special destinate curatarii tubulaturii masinii de spalat, in altele se prea poate sa fie necesara o interventie la nivel de inlocuire a componentei defecte.

Pompa de evacuare are si ea un rol destul de important in evacuarea apei, iar defectiunile la nivelul ei sunt asemenatoare tubulaturii in sine. Am mentionat de verificarea furtunului prima data deoarece aceasta este prima investigatie ce trebuie efectuata. Gatuirile sau taieturile sunt cauzele ce pot conduce in mod clar la o evacuare deficitare sau chiar la defectari ale pompei.

Mai apoi trebuie verificat motorul pompei pentru a vedea daca nu cumva acesta este ars. Arderea se poate verifica cu un aparat special, care poate dezvalui diferentele de continuitate electrica ale motorului. Un alt indicator este faptul ca bobina arsa are un miros specific, care ne poate atrage atentia asupra acestei probleme. Cele trei componente ale pompei de evacuare: electropompa, filtrul de scame si corpul pompei, sunt cele care ii asigura buna functionalitate, drept pentru care atentia unui specialist Washservice.ro se va indrepta in cazul unei verificari si catre acestea.

In stransa legatura cu pompa de evacuare se afla si filtrul de scame ce trebuie verificat periodic si curatat in consecinta, pentru a permite deseurilor sa fie eliminate. In cazul in care acest filtru nu este bine curatat, aceasta va conduce catre blocarea paletelor pompei, iar apa nu va mai putea fi evacuata. In unele cazuri, blocarea filtrului de scame cu impuritati a dus chiar la oprirea masinii de spalat in timpul proceselor de spalare, lucru care a afectat o buna parte din componentele interne ale acesteia.

Problematica evacuarii apei tine in mare si de felul in care este amplasata scurgerea masinii de spalat, care poate fi ridicata pe cada, la o inaltime ce nu trebuie sa depaseasca 40- 50 cm, sau  direct in conducta sifonului de pardoseala, ce va conduce apa mai apoi catre conducta principala   colectoare. In situatia in care scurgerea se face direct in sifonul de pardoseala, acest lucru devine util si prin faptul ca se asigura sifonului cantitatea necesara de apa pentru asigurarea zonei de garda.

Oricum ar fi, masina de spalat trebuie sa poata elimina apa fara probleme si fara niciun fel de compromis. Componentele sale trebuie sa fie capabile sa functioneze fara a intampina dificultati. In cazul in care problemele totusi apar, atunci este cel mai probabil primul semn ca ceva este in neregula si ca ar fi mai mult decat utila interventia unui specialist Washservice.ro.

Alte stiri actuale :

1. Maşina de spălat inteligentă comandă detergent online
2. Cascadorie spectaculoasa cu masina de spalat
3. Electrocasnicele viitorului: Masina de spalat care comanda detergent singura
4. 15 lucruri pe care ar trebui să le cureţi mai des

Be Sociable, Share!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *