Bicicletele fitness – cardio si formare de la tine de acasa

Bicicletele fitness – cardio si formare de la tine de acasa

Share Button

Bicicletele fitness - cardio si formare de la tine de acasaA te mentine in forma este important, atat pentru o inima sanatoasa, masa musculara, cat si pentru un cadru osos puternic.

Poti face acest lucru folosind o bicicleta, prin combinarea de exercitii aerobice si anaerobice, toate in acelasi timp.In scopul de a avea un antrenament complet, este nevoie atat de exercitii cardio (aerobice), cat si de exercitii de formare (anaerobice).

Exercitiile aerobice sunt bune pentru muschiul inimii, iar cele anaerobice devin perfecte pentru restul muschilor din corp. Asadar, exista posibilitatea utilizarii unei biciclete fitness pentru a efectua ambele activitati in acelasi timp.

O bicicleta fitness este o bicicleta stationara pe care o poti pedala la viteze diferite de fitness. Avand in vedere ca bicicleta nu “merge”, poate fi plasata cu usurinta in aproape orice camera din casa ta. Acestea cuprind, de asemenea, cele mai multe facilitati de fitness.

Majoritatea bicicletelor fitness au programare electronica, astfel incat sa se poata seta diverse exercitii de rutina. De exemplu, poate varia nivelul de intensitate sau poate fi setat un cronometru pentru o perioada determinata de timp.

Unele biciclete fitness pot include si monitoare de ritm cardiac. Prin utilizarea unor senzori de mana se poate monitoriza pulsul, astfel incat sa se poata urmari in conditii de siguranta intensitatea exercitiilor efectuate. Caracteristici suplimentare pot include si un ventilator, un suport pentru laptop sau revista, un suport pentru sticla de apa si chiar un suport pentru player-ul iPod.

Poti alege intre o bicicleta in pozitie verticala sau o bicicleta in pozitie orizontala, in functie de preferintele personale. Spre exemplu, platforma online  www.expertfitness.ro  ofera o gama variata de modele si dimensiuni, cu diferite facilitati si programe de antrenament.

Bicicletele fitness afiseaza, de obicei, un rezumat de performanta al antrenamentului dupa ce fiecare exercitiu de rutina este finalizat. Poti vedea cat de multi kilometri ai calatorit, bataile medii ale inimii si caloriile pe care le-ai consumat.

Folosind o bicicleta fitness iti antrenezi inima si iti pui picioarele in miscare. Poti lucra astfel, mai multe grupe de muschi, in acelasi timp. Pe masura ce acest lucru iti intensifica puterea de formare, poti creste antrenamentul anaerob prin adaugarea unui antrenament pe partea superioara a corpului.

In functie de stilul bicicletei, poti sprijini unele gantere usoare pe fiecare partea corpului. Astfel iti pregatesti ritmul cardiac, in timp ce iti corpul tau exerseaza tot mai mult.

Bicicletele fitness sunt unele dintre cele mai populare forme de echipamente de fitness de pe piata. Ele sunt simplu de utilizat si eficiente in arderea caloriilor, oferind totodata o activitate cu impact redus, care este usor de exercitat pe genunchi si articulatiile picioarelor.

Exista o multitudine de modele disponibile din care sa puteti alege, inclusiv biciclete in pozitie verticala, biciclete culcate si rotative. Fiecare model dispune de diferite calitati, potrivite nevoilor facarui utilizator in parte. Confortul unei biciclete fitness este foarte bun pentru persoanele care se bucura de posibilitatea de a lucra din propria casa.

Daca o persoana alege sa exerseze in timp ce se uita la televizor, asculta muzica, citeste o carte sau arunca o privire peste niste rapoarte de serviciu, bicicletele fitness ofera un exercitiu eficient.

Be Sociable, Share!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *