Care sunt functiile managementului ?

Care sunt functiile managementului ?

0 Shares
0
0
0

Care sunt functiile managementului ?

Daca reusesti sa “pui mana” pe un spatiu comercial de vanzare poti considera ca ai o mina de aur. Asta, bineinteles daca esti un antreprenor care stie cu adevarat ce-si doreste si investeste in a-si atinge scopul.

Daca esti interesat sa vezi un spatiu comercial de vanzare inra pe site-ul http://afaceri-proprietati.com/spatiu-comercial-de-vanzare/ si urmareste ofertele existente. De asemenea, aici poti vedea si alte oferte de afaceri care ti-ar putea surade.

Orice companie are nevoie de un manager care sa decida ce anume este de facut si sa-i motiveze pe angajati in ceea ce trebuie sa faca. Sunt anumite functii ale managementului care sunt demne de luat in seama si anume: planificarea, organizarea, motivarea si controlul.

[adsenseyu1]

Planificarea reprezinta una dintre cele mai importante functii si un element extrem de important al managementului afacerilor. Planificarea este de fapt temelia unei afaceri. Daca planificarea va fi facuta cu responsabilitate astfel incat sa fie buna, cresc sansele de reusita in afacerea respectiva. Planificarea presupune stabilirea unor obiective ce urmeaza a fi indeplinite in viitor, identificarea punctelor tari si punctelor slabe ale afacerii, stabilirea unor strategii care vor fi necesare pentru atingerea obiectivelor, definirea unor actiuni care sa fie potrivite pentru a fi obtinut rezultatul dorit si implementarea, evaluarea si revizuirea planului de afaceri.

Organizarea este reprezentata de actiunile care sunt puse in practica astfel incat resursele materiale, umane si financiare sa fie utilizate intr-un mod eficient. In cadrul functiei de organizare putem vorbi de faptul ca managerul trebuie sa determine structura organizatorica a intreprinderii, sa stabileasca posturile care trebuie ocupate, sa stabileasca in detaliu care este sistemul de relatii organizatorice si care sunt regulile care trebuie urmate.

Motivarea angajatilor este un aspect extrem de important. Motivarea joaca un rol crucial in reusita unei afaceri. Din moment ce angajatii tai sunt motivati, ei vor face lucrurile cu drag si mai ales cu responsabilitate. Fiecare manager alege propria strategie de a-si motiva angajatii. Unii ii motiveaza financiar, altii prin bilete la diverse spectacole, altii prin zile bonus la concediu si exemplele pot continua.

Gaseste strategia care sa-ti motiveze cel mai bine angajatii si pune-o in practica. Vei vedea ca rezultatele nu vor intazia sa apara. Eventual poti face o sedinta cu angajatii pe care-i ai si sa-i rogi sa vina si ei cu idei in aceasta privinta, dupa care tu sa decizi care dintre idei este cea mai potrivita.

[adsenseyu1]

Ultima functie a managementului este controlul. Aceasta functie presupune verificarea rezultatelor si are mai multe etape. Prima etapa se refera la standardele de performanta. Acestea trebuie sa fie intelese bine de toti angajatii firmei si ideal ar fi ca acestia sa ia parte la sedinta in care sunt stabilite aceste standarde. A doua etapa este reprezentata de masurarea performantelor efective.

Mai exact, sunt masurate rezultatele pe care intreprinderea le-a obtinut. Urmatoarea etapa este compararea performantelor efective cu standardee, adica se determina masura in care performantele efective corespund standardului de performanta. Penultima etapa adusa in discutie este stabilirea abaterilor si a cauzelor acestora, abateri care pot fi tolerate sau corectate. Ultima etapa este introducerea masurilor de corectie acolo unde este cazul.

Fii un manager cu simt de raspundere, planifica-ti bine activitatile, organizeaza-ti in mod responsabil compania, motiveaza-ti angajatii astfel incat sa  lucreze la capacitati maxime si controleaza totul in cel mai mic detaliu.

0 Shares
You May Also Like