Carti sau filme dupa carti?

Carti sau filme dupa carti?

Share Button

Carti sau filme dupa carti?Sunt doua mari activitati cu ajutorul carora te poti relaxa. Poti alege sa citesti o carte sau sa te uiti la un film care a fost facut dupa carte. Poti sa vezi filme online, sa te uiti la televizor sau la filmele pe care le ai descarcate in Pc.

Genul pe care il alegi depinde de preferintele tale. Daca nu stii ce sa alegi poti lua in seama recomandarile facut de rude sau de prieteni, sau de ce nu de persoane total necunoscute pe care le gasesti pe forum-uri sau chat-uri.

Intra pe www.topfilmehd.biz si intra in legatura cu alti iubitori de film si alege sa vezi filme online de cea mai buna calitate si claritate.

Asa cum spuneam la inceput, multe din filme sunt facute dupa carti. Daca esti iubitor de carti, cu siguranta vei ajunge la concuzia ca mai bine citesti cartea decat sa vezi filmul. De ce? Pentru ca nu poti intr-un film de 2 ore sa surprinzi toata actiunea dintr-o carte de 600 de pagini. Este lesne de inteles de ce se intampla asa. Sunt totusi si filme destul de reusite care au fost facute dupa carti.

Daca vei intreba persoana care a vazut doar filmul, cu siguranta va fi mai incantata de el decat persoana care a citit si cartea. De multe ori, din nefericire, unele filme sunt o totala dezamagire pentru iubitorii de carte, fapt pentru care ajung sa isi promita ca nu se vor mai uita la filme facute dupa carti. Sunt insa si cazuri in care anumite persoane vad filmul si sunt atat de impresionate incat doresc sa citeasca apoi cartea.

Un film reusit facut dupa o carte este „Odette Toulemonde”.

Cine este Odette? O femeie fericita, o femeie care nu are un motiv adevarat pentru a fi fericita, insa este. Ea are 40 de ani, 2 copii si lucreaza la un magazin, la raionul de cosmetice. Odette considera ca este asa fericita datorita unui scriitor pe nume Balthazar Balsan pe care doreste si reuseste sa-l cunoasca. „Odette Toulemonde” este de fapt una din cele 7 povesti ale cartii „Cea mai frumoasa carte din lume”, scrisa de Eric-Emmanuelle Schmit.

Un alt film ajuns celebru in urma scrierii unei carti este „Mananca, roaga-te, iubeste”. Filmul ii are in rolurile principale pe Julia Roberts si James Franco. Atat cartea cat si filmul   trateaza o poveste de viata adevarata, si anume povestea de viata a autoarei care isi doreste si reuseste sa calatoreasca in trei tari si anume Italia (tara in care mananca bine si ia cateva kilograme in plus), India (tara in care isi gaseste linistea interioara) si Indonezia (tara in care reinvata sa iubeasca). Autoarea cartii este nimeni alta decat celebra Elizabeth Gilbert.

Aceastea sunt doua exemple, insa lista poate continua. Intotdeauna o carte buna te va surprinde cu o actiune bine gandita, cu invataminte demne de urmat si cu dorinta de a continua sa o citesti, chiar daca ai ajuns la ultima pagina. La fel se intampla si cu un film cu adevarat bun. Actiunea lui va fi bine pusa la punct, vei avea ce invata dupa cele 2-3 ore petrecute in fata ecranului si iti vei dori sa mai continue, chiar daca tocmai vizionezi ultimul minut.

Be Sociable, Share!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *