Atunci cand auzim termenul de acupunctura, ne putem gandi ingroziti la acele ace fine care ne inteapa pielea.
Aceasta metoda terapeutica are traditii foarte indepartate, din China antica, iar tehnicile utilizate pentru a practica acupunctura au ajutat milioane de oameni sa isi amelioreze simptomele anumitor afectiuni.
Daca este practicata corespunzator, acupunctura poate ajuta la ameliorarea a numeroase afectiuni, precum cele cronice sau starile de oboseala. Chinezii care practicau acupunctura in medicina traditionala credeau in fluxul de energie, iar ei numeau aceasta energie Qi.
Astfel, Qi circula de-a lungul corpului prin anumite cai, numite meridiane. Meridianele se afla foarte aproape de suprafata pielii in anumite zone si pot fi accesate cu ajutorul acelor.
Acele au rolul de a normaliza fluxul de energie, pentru a evita blocarea lui. Chiar daca pare putin probabil sa functioneze aceasta metoda terapeutica, in imbunatatirea stari de sanatate a organismului, exista anumite cercetari stiintifice, care arata ca aceasta are efecte benefice asupra noastra.
Asa cum se intampla si cu alte metode terapeutice, acupunctura poate prezenta anumite efecte negative, precum riscul de aparitie a unor leziuni, infecti, sangerari minore, ameteli sau mici vanatai. Daca veti merge pentru o sedinta de acupunctura la un acupuncturist profesionist, cu siguranta aceste efecte negative nu vor aparea. Daca sunteti interesati de acest subiect va invit sa cititi mai multe aici http://bodygeek.ro/acupunctura-un-mijloc-terapeutic-eficient .
La inceputul tratamentului, un acupuncturist va evalua starea de sanatate a pacientului, analizand bolile de care acesta a suferit si actuala stare a organismului. De asemenea, sunt palpate multiple puncte de presiune si se prescrie un regim de tratament ce trebuie urmat.
De regula, in majoritatea situatiilor un tratament cu acupunctura contine 10-20 de sedinte, iar fiecare sedinta dureaza circa 30-90 deminute. Acele vor fi pozitionate in punctele unde sunt necesare si se vor pastra pentru o perioada de timp.
Pacientii marturisesc ca nu simt durere pe perioada sedintelor, iar dupa fiecare sedinta, pacientii se simt obositi si au nevoie de odihna. De asemenea, exista si persoane care se simt deosebit de energice, datorita faptului ca fiecare pacient raspunde diferit la acupunctura. Exista si situatii in care pacientilor le sunt indeparte simptomele cauzate de anumite afectiuni si se simt foarte bine.
Cu toate acestea, la unii pacienti efectele benefice ale acupuncturii apar dupa cateva sedinte, motiv pentru care nu aveti de ce sa va ingrijorati daca dupa primele sedinte nu simtiti nicio imbunatatire a starii de sanatate.
Chiar daca este una dintre cele mai vechi metode de tratament, acupunctura inca mai este privita astazi cu suspiciune si nu toata lume indrazneste sa urmeze un astfel de tratament. Medicina traditionala chineza foloseste in schimb acupunctura ca una dintre cele mai eficiente modalitati de a ne ingriji de starea de sanatate din cele mai vechi timpuri, find utilizata cu incredere de secole.
Cu siguranta, este bine sa ne informam, deoarece acupunctura este o metoda de tratament incurajatoare, ce se orienteaza catre o alta modalitate de a trata sanatatea, prin folosirea energiei. Daca la utilizarea anumitor medicamente, exista efecte negative cunoscute si cu toate acestea continuam sa le administram, este o pierdere sa nu acordam o sansa acupuncturei, pentru a vedea cum reactioneaza organismul nostru la acest tratament.
1. Presopunctura, terapia care îţi ia durerea cu mâna!
2. Beneficii pentru sănătate ale cerealelor integrale
3. Auriculoterapia: ce este, ce tratează şi care sunt contraindicaţiile
4. Introduceti in meniul zilnic ciorbele si supele. Beneficiile pentru sanatate pe care le au preparatele traditionale romanesti